Partners

Dr. Inka Daniels-Haardt is specialist (arts) op het gebied van hygiëne en infectiepreventie. Daarnaast leidt zij de afdeling ziekenhuishygiëne van het zogenaamde Landesinstitut für Gesundheit und Arbeit (vergelijkbaar met de Nederlandse GGD). De betrokkenheid van een instantie voor openbare gezondheidszorg bij MRSA-net is erg belangrijk omdat MRSA ook steeds meer buiten het ziekenhuis voorkomt.

Inka Daniels-Haardt richt zich binnen MRSA-net op de samenwerking tussen openbare gezondheidszorginstanties en ziekenhuizen. Ook zorgt zij ervoor dat de lokale openbare gezondheidszorginstanties het Duitse publiek op de juiste wijze voorlichten over MRSA, door medewerkers van de lokale instanties bij te scholen en MRSA-richtlijnen en checklists te ontwikkelen.

afbeelding-pagina-4-0-links4 1

Website: http://www.liga.nrw.de/ 
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: +0049 251 7793 124

.
Dr. Fenne Verhoeven is werkzaam als onderzoeker aan de afdeling Psychologie en Communicatie van Gezondheid en Risico, faculteit Gedragswetenschappen. De ontwikkeling en evaluatie van de website waarop u zich nu bevindt staan centraal in haar onderzoek. Om de website zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de doelgroepen, worden deze continu betrokken in het ontwikkelproces. Zelf richt zij zich op het inrichten van het gedeelte voor zorgpersoneel. Een aantal masterstudenten van de opleiding Toegepaste Communicatiewetenschap helpt haar met het inrichten van het publieke gedeelte (bedoeld voor patiënten en andere geïnteresseerden). afbeelding-pagina-3-0-links3 1

Website
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 053- 489 6122

Dr. Lisette van Gemert-Pijnen is universitair docent aan de afdeling Psychologie en Communicatie van Gezondheid en Risico, faculteit Gedragswetenschappen. Zij is verantwoordelijk voor de master Strategische Communicatie en haar onderzoek is gericht op e-health: het ontwerp en implementatie van ICT in de gezondheidszorg. Zij promoveerde in 2003 op "Het totstandkomen en functioneren van infectiepreventieprotocollen". afbeelding-pagina-3-1-links3 2

Website
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 053- 489 6050

.
Prof. Dr. Alexander W. Friedrich, Projectleider Münsterland

Beroepsachtergrond
Prof. Dr. Alexander W. Friedrich is de hoofd van de afdeling voor Medische Microbiologie van het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Hij werkt al vele jaren intensief op het gebied van infecties en ziekenhuishygiëne en zet zich in door nauw samen te werken met de universiteit en de preventie van infectie bestrijding diensten. Zijn onderzoeksactiviteiten omvat het onderzoek van infecties veroorzaakt door bacteriën in voedsel (voornamelijk EHEC bacteriën) en het onderzoek naar moleculaire strategieën ter typering (genetische vingerafdrukken) verwekkers van ziekenhuisinfecties (b.v. MRSA, VRE, Pseudomonaden). Voor meer informatie zie: http://www.SeqNet.org).

Opdrachten in het Project
Prof. Dr. Alexander W. Friedrich is projectleider van MRSA-net en hij leidt het MRSA co-ordinatiecentrum voor de duitse afdeling. Hij is één van de vier co-ordinatoren van EUREGIO MRSA-net. Zijn taak is de wissenschapplijke basering van de conceptionering van stratagien voor de applicatie van legaal geankerde werkturgen in het gevecht tegen MRSA in DEuitsland. In nauwe zamenwerking met Mevrouw Dr Daniels-Haardt van LÖGD hij co-ordineert een netwerk (groep) tegen MRSA voor de duitse afdeling. Bovendien, hij is in constant contact met zijn nederlandse collega's, met de ESG, de EUREGIOs, wissenschapplijke organisaties, nationale (Robert Koch Institut) en internationale organisaties (Europese Commissie).

Hij initieert de formatie van regionale netwerk structuren en het dialoog met betrekking tot MRSA, daarin verwerkt hij alle essentieele elementen van lokale gezondheidswezen in het gevecht tegen de ziekte verwekkers/ pathogenen van MRSA. Bovendien leidt hij de duitse EUREGIO MRSA-net referentie laboratorium.

Wanneer wend ik mij tot Prof. Dr. Friedrich?
Als u vragen heeft van verschillende aard:

- met betrekking tot het project MRSA-net, met vragen, die niet te maken hebben met de Gezondheidsdiensten,
- met betrekken tot MRSA en multi-resistenten ziekte verwekkers/pathogenen in het algemeen,
- In grensoverschrijdende probleme met betrekking tot MRSA - b.v. patienten uit het Munsterland die behandeld willen worden in een ziekenhuis in de regio Twente, duits ziekenhuis personeel, die in de regio Twente willen werken,
- En alle andere vragen, die kunnen voorkomen (re. MRSA) dan zal hij probeeren om u in contact te bringen met degene die hier overgaat.

afbeelding-pagina-2-0-links2 1

Website: http://www.mrsa-net.org/NL/cooerdinatoren/friedrich.html
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: +31 (50) 361 3480

.

Dr. Ron Hendrix is projectleider Twente binnen het Euregio project MRSA-net Twente/Münsterland. Hij is arts-microbioloog en directeur van het Laboratorium Microbiologie Twente Achterhoek. Hij houdt zich bezig met moleculaire diagnostiek en onderzoek naar verwekkers van ziekenhuisinfecties zoals MRSA en VRE.

Zijn belangrijkste taak binnen MRSA-net is het overbrengen van de kennis en ervaring met het succesvolle Nederlandse MRSA-beleid naar Duitsland. Daarnaast houdt Ron Hendrix zich bezig met MRSA-typering in de Euregio waardoor vroegtijdige opsporing, snelle alarmering en snelle doorvoering van hygiënemaatregelen kunnen worden gerealiseerd.

afbeelding-pagina-1-0-links1 1

Website: http://www.labmicta.nl
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 053-852 6300

.