Ondanks de tijdelijke radiostilte op de nieuwsberichten-sectie kunnen wij u informeren dat wij nog wel degelijk met de MRSA-net website bezig zijn. Het gebruik van de website is geëvalueerd. Uit de aanzienlijke bezoekersaantallen (gemiddeld 11000 unieke bezoekers per maand) maken wij op dat er (nog steeds) behoefte is aan de informatie die we op MRSA-net aanbieden.

.

Gestuurd door het succes en de feedback op MRSA-net zijn er plannen gemaakt voor opnieuw een Euregionale samenwerking, ditmaal onder de naam ‘Eursafety Health-net’. Eursafety Health-net richt zich net als MRSA-net op het communiceren van informatie over infecties en veilige zorg, het verschil zit echter in het de bredere context van Eursafety Health-net. Niet alleen informatie over MRSA, maar ook andere veroorzakers  van zorggerelateerde infecties staan in Eursafety Health net centraal. Daarnaast wordt er in het nieuwe project een focus gelegd op de problematiek bij grensoverschrijdende zorg die bij dat soort infecties vaak optreedt. Eursafety Health-net heeft als doel veilige zorgpraktijken te ondersteunen door informatie en communicatie mogelijk te maken. Dit wordt gerealiseerd in de vorm van een dashboard waar zorgmedewerkers en patiënten informatie kunnen vinden door (onder andere) eLearning of eCoaching up-to-date kunnen blijven met de benodigde protocollen of andere benodigde informatie. Ook de patiënt wordt niet vergeten; Patiënt Empowerment speelt in de huidige zorg een steeds belangrijkere rol dus patiënten moeten goed geïnformeerd en betrokken worden. Deze website, MRSA-net, is een voorbeeld van een van de methoden die we ook bij Eursafety Health-net zullen inzetten om informatie beschikbaar te maken.

Wat betreft MRSA-net kan dit betekenen dat wij de onderliggende technologie gaan vernieuwen gebaseerd op wat wij voor Health-net gebruiken. We doen ook nieuw onderzoek naar hoe protocollen nog beter gepresenteerd kunnen worden wat wellicht ook voor MRSA-net in te zetten is.

Het dashboard van Eursafety Health-net waaronder alle applicaties worden ondergebracht bevindt zich nog in een pilot-fase maar zal zodra de eerste onderzoeken zijn afgerond ook voor u toegankelijk zijn. Medio 2011 verwachten we de eerste functionaliteiten werkend en toegankelijk te kunnen hebben. We houden u, de bezoekers van MRSA-net, via deze weg op de hoogte van de voortgang van het project.

- M. van Limburg namens Eursafety Health-net en MRSA-net.