Antwoord

Alle materialen die u regelmatig nodig heeft of denkt te hebben bij de behandeling of verpleging van een patiënt.

Niet-disposable materialen, zoals:

  • Schaar
  • Bloeddrukmeter
  • Stethoscoop
  • Thermometer

Disposable materialen, zoals:

  • Verband en ander steriel materiaal.

Disposable beschermingsmiddelen (handschoenen, mond-neus-maskers, mutsen) en beschermingsjassen (evt. disposable) worden in de sluis bewaard.

Opmerkingen

Niet-disposable materiaal

Door de materialen die u vaak nodig heeft bij patiëntenbehandeling of -verpleging op de isolatiekamer te laten, en niet te gebruiken bij andere patiënten, voorkomt u dat andere patiënten via (mogelijk) besmette materialen MRSA-positief worden.

Zolang de materialen op de isolatiekamer blijven, hoeven ze niet na elk gebruik gedesinfecteerd te worden. Als u tijdens uw verblijf in de isolatiekamer de juiste beschermingskleding heeft gedragen (handschoenen, muts, jas en mond-neus-masker) en uw handen en onderarmen in de sluis op de juiste manier heeft ontsmet en gedesinfecteerd, is er niets aan de hand.

Als de MRSA-positieve patiënt is ontslagen of om een andere reden niet meer in de isolatiekamer verblijft, dan dient het materiaal uiteraard wel gedesinfecteerd te worden (of het nu van de isolatiekamer verwijderd wordt of er blijft liggen).

Disposable materiaal

Verband en ander steriel materiaal dient u in een hoeveelheid voor maximaal een week in een gesloten kast te bewaren. Leg geen grote voorraden aan, zodat niet teveel weggegooid hoeft te worden wanneer de isolatie wordt opgeheven!

Let op: Dit is slechts een richtlijn. Elk ziekenhuis heeft specifieke MRSA-voorschriften. Raadpleeg bij twijfel altijd uw ziekenhuishygiënist(e)!

Voorbeelden

Geen.
.