Antwoord

Alleen als de instrumenten of apparaten van de kamer verwijderd worden; dus voor gebruik bij een andere patiënt of als de MRSA-patiënt met ontslag is gegaan.

Let op: Dit is slechts een richtlijn. Elk ziekenhuis heeft specifieke MRSA-voorschriften. Raadpleeg bij twijfel altijd uw ziekenhuishygiënist!

Video

Opmerkingen

  • Instrumenten of apparaten die in de isolatiekamer blijven hoeven alleen gedesinfecteerd te worden voordat ze de kamer verlaten, als de MRSA-patiënt met ontslag is gegaan. Deze materialen worden gedesinfecteerd met een chlooroplossing 250 ppm. Als u niet zeker weet of een bepaald materiaal tegen chloor kan, kunt u dit (laten) navragen bij de leverancier van het product. Als geen chloor gebruikt kan worden, gebruikt u alcohol 70%.
  • Instrumenten die standaard op een isolatiekamer liggen zoals een schaar, stethoscoop, bloeddrukmeter en thermometer, hoeven niet na elk gebruik gedesinfecteerd te worden.
  • Als de MRSA-patiënt is ontslagen, dan dient het materiaal uiteraard wel gedesinfecteerd te worden (of het nu van de kamer gaat of er blijft liggen).

Let op: Schoonmaakmiddelen moeten op de MRSA-patiëntenkamer blijven. Na ontslag van de patiënt moeten de verpakkingen met alcohol 70% gedesinfecteerd worden!

Bronnen

Voorbeelden

Geen.

.