Antwoord

Materialen (instrumenten of apparaten) die in de isolatiekamer blijven hoeven alleen gedesinfecteerd te worden voordat ze de kamer verlaten, of als de MRSA-patiënt met ontslag is gegaan. Deze materialen worden gedesinfecteerd met een chlooroplossing 250 ppm, of als het materiaal niet tegen chloor kan, met alcohol 70%. Indien u niet zeker weet of het materiaal tegen chloor kan, kunt u dit (laten) navragen bij de leverancier van het materiaal in kwestie.

Let op: Schoonmaakmiddelen moeten op de MRSA-patiëntenkamer blijven. Na ontslag van de patiënt moeten de verpakkingen met alcohol 70% gedesinfecteerd worden!

Opmerkingen

Instrumenten die standaard op een isolatiekamer aanwezig te zijn zoals schaar, stethoscoop, bloeddrukmeter en thermometer hoeven niet na elk gebruik gedesinfecteerd te worden. Als de MRSA-patiënt is ontslagen, dan dient het materiaal uiteraard wel gedesinfecteerd te worden (of het nu van de kamer gaat of er blijft liggen).

Let op: Dit is slechts een richtlijn. Elk ziekenhuis heeft specifieke MRSA-voorschriften. Raadpleeg bij twijfel altijd uw ziekenhuishygiënist!

Voorbeelden

Geen.

.