Antwoord

Niets. De droge huid gaat vanzelf over als u met de chloorhexidine-zeepoplossingstopt. Even geduld hebben dus tot de behandeling zoals deze is voorgeschreven, is afgelopen. Smeren met een bodylotion of een vochtinbrengende crème heeft geen zin om jeuk of droge huid tegen te gaan.


Opmerkingen

De chloorhexidine-zeepoplossingkan huidirritatie en een droge huid veroorzaken. Dit is echter alleen tijdens het gebruik van de chloorhexidine-zeepoplossing. Als u stopt met zeepoplossing gaan de klachten vanzelf weg.

Heel zelden veroorzaakt de chloorhexidine-zeepoplossing overgevoeligheid voor zonlicht en huiduitslag door overgevoeligheid. Dit merkt u aan een verergering van de huidaandoening of doordat de huidaandoening niet overgaat. Raadpleeg uw arts als u overgevoeligheid vermoedt. Na gebruik op een beschadigde huid kan een zeer zeldzame ernstige overgevoeligheid ontstaan. Dit merkt u door duizeligheid, benauwdheid en flauwvallen. Blijkt u overgevoelig, geef dat dan aan de apotheek door. Het apotheekteam kan erop letten dat u de chloorhexidine-zeepoplossing niet opnieuw krijgt.

Raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen, of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.


Bronnen

  • Website van de Koninklijke Maatschappij ter bevordering van de Pharmacie, over Hibiscrub

Voorbeelden

Geen

.