Antwoord

In principe kunt u gewoon bij iedereen op bezoek gaan, als deze personen gezond zijn. Normaal contact als aanraken of omhelzen met gezonde personen is toegestaan. Zorg er wel altijd voor dat achteraf de handen gewassen en/of gedesinfecteerd worden, zowel van u als van de persoon die u aangeraakt heeft.


Opmerkingen

Let u echter op bij het bezoeken van ernstig zieke personen en bij mensen die in de zorg werken. Deze bezoeken kunt u beter even uitstellen. Wilt u toch op bezoek gaan, raadpleeg dan eerst uw arts die u behandelt voor uw MRSA-dragerschap (arts-microbioloog, huisarts, GGD-arts) zodat de juiste maatregelen genomen kunnen worden.

Zorgpersoneel kunt u beter niet bezoeken omdat, wanneer zij via u besmet raken met MRSA, zij dit weer over kunnen brengen op patiënten in de zorginstelling. Deze patiënten zijn vaak ernstig verzwakt of hebben katheters, wonden, infusen etc. waardoor de kans bij hen groter is dat ze een MRSA-infectie oplopen en erg ziek worden van de MRSA. Daarom kunt u ernstig zieke mensen ook beter vermijden als u zelf MRSA heeft.


Bronnen


Voorbeelden

.