Antwoord

In principe kunt u gewoon bij iedereen op bezoek gaan, als deze personen gezond zijn. Normaal contact als aanraken of omhelzen met gezonde personen is toegestaan. Zorg er wel altijd voor dat wanneer achteraf de handen gewassen en / of gedesinfecteerd worden van zowel u als van de persoon die u aangeraakt heeft. Als u een MRSA-infectie heeft, betekent dit dat u waarschijnlijk wonden heeft, steenpuisten, of andere huidaandoeningen waar MRSA in zit. Bedek deze wonden goed als u bij iemand op bezoek gaat, ook al is dit een gezond persoon.


Opmerkingen

Let u echter op bij het bezoeken van ernstig zieke personen en bij mensen die in de zorg werken. Deze bezoeken kunt u beter even uitstellen, vooral als u zelf een MRSA-infectie heeft. Wilt u toch op bezoek gaan, raadpleeg dan eerst uw arts (arts-microbioloog, huisarts, GGD-arts) zodat de juiste maatregelen genomen kunnen worden.

Zorgpersoneel kunt u beter niet bezoeken omdat, wanneer zij via u besmet raken met MRSA, zij dit weer over kunnen brengen op patiënten in de zorginstelling. Deze patiënten zijn vaak ernstig verzwakt of hebben katheters, wonden, infusen etc. waardoor de kans bij hen groter is dat ze een MRSA-infectie oplopen en erg ziek worden van de MRSA.Daarom kunt u ernstig zieke mensen ook beter vermijden als u zelf MRSA heeft.


Bronnen


Voorbeelden

.