Antwoord

Nee, als u MRSA-drager bent mag u geen persoonlijke spullen delen met andere mensen, dus ook geen zakdoek.


Opmerkingen

Neem thuis de volgende maatregelen als u MRSA heeft:

  1. Deel geen persoonlijke spullen zoals handdoeken, washandjes, scheermesjes, kleding die mogelijk in contact zijn geweest met de geïnfecteerde huid en ook zakdoeken. Textiel dient heet gewassen te worden (60 graden) en het liefst gedroogd in een droger en niet aan de waslijn: Drogen in de wasdroger helpt de bacteriën te doden.
  2. Bedek wonden en houd natte wonden bedekt met schoon, droog verband. Pus van geïnfecteerde wonden kan MRSA bevatten en daarom is het van belang de wond bedekt te houden en verspreiding naar uw huisgenoten en anderen zoveel mogelijk te voorkomen.
  3. Regelmatig handen wassen: U en uw huisgenoten moeten regelmatig hun handen wassen met warm water en zeep of een alcoholbevattende ontsmetter gebruiken, vooral na het wisselen van wondverband.
  4. Geef bij elk bezoek aan een arts of zorginstelling aan dat u MRSA-drager bent. Dan kunnen de juiste maatregelen worden genomen om verspreiding te voorkomen.

Let op!: Dit is slechts een richtlijn. Raadpleeg bij twijfel altijd uw ziekenhuishygiënist(e), arts-microbioloog, huisarts of GGD-arts!


Bronnen


Voorbeelden

Geen

.