Antwoord

Als u gezond bent, heeft u vrijwel nooit last van ziekteverschijnselen door MRSA. De meeste mensen dragen MRSA zonder dat ze er iets van merken. Wanneer uw weerstand echter zwak is, kan de MRSA infecties veroorzaken en kunnen klachten ontstaan als zweren, abcessen maar ook longontsteking, bloedbaaninfecties, botontsteking, etc.


Opmerkingen

Mensen kunnen MRSA bij zich dragen zonder ziek te zijn. De bacteriën zitten vooral op de huid en in de neus van deze ‘dragers’, maar kunnen ook in de keel, darmen en urine voorkomen. Dit MRSA-dragerschap is meestal van tijdelijke aard; men raakt de bacterie vaak ook weer vanzelf kwijt.

MRSA kan ook infecties veroorzaken, zoals een steenpuist, ontstoken huid of ontstoken wonden. In zeldzame gevallen kan een bloedvergiftiging, botinfectie of longontsteking ontstaan.Dit komt meestal voor als de afweer verminderd is, of als mensen infusen, katheters of open wonden hebben, waardoor mensen gevoeliger zijn voor infecties. Daardoor komt MRSA met name in het ziekenhuis voor. Het is onduidelijk hoe lang het duurt totdat er eventuele verschijnselen ontstaan.


Bronnen


Voorbeelden

pic-eg-ant-135-1-infectie

pic-eg-ant-135-2-infectie1

Bron: Texas Department of State Health Services

.