Prof. Dr. Alexander W. Friedrich, Projectleider Münsterland

Beroepsachtergrond
Prof. Dr. Alexander W. Friedrich is de hoofd van de afdeling voor Medische Microbiologie van het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Hij werkt al vele jaren intensief op het gebied van infecties en ziekenhuishygiëne en zet zich in door nauw samen te werken met de universiteit en de preventie van infectie bestrijding diensten. Zijn onderzoeksactiviteiten omvat het onderzoek van infecties veroorzaakt door bacteriën in voedsel (voornamelijk EHEC bacteriën) en het onderzoek naar moleculaire strategieën ter typering (genetische vingerafdrukken) verwekkers van ziekenhuisinfecties (b.v. MRSA, VRE, Pseudomonaden). Voor meer informatie zie: http://www.SeqNet.org).

Opdrachten in het Project
Prof. Dr. Alexander W. Friedrich is projectleider van MRSA-net en hij leidt het MRSA co-ordinatiecentrum voor de duitse afdeling. Hij is één van de vier co-ordinatoren van EUREGIO MRSA-net. Zijn taak is de wissenschapplijke basering van de conceptionering van stratagien voor de applicatie van legaal geankerde werkturgen in het gevecht tegen MRSA in DEuitsland. In nauwe zamenwerking met Mevrouw Dr Daniels-Haardt van LÖGD hij co-ordineert een netwerk (groep) tegen MRSA voor de duitse afdeling. Bovendien, hij is in constant contact met zijn nederlandse collega's, met de ESG, de EUREGIOs, wissenschapplijke organisaties, nationale (Robert Koch Institut) en internationale organisaties (Europese Commissie).

Hij initieert de formatie van regionale netwerk structuren en het dialoog met betrekking tot MRSA, daarin verwerkt hij alle essentieele elementen van lokale gezondheidswezen in het gevecht tegen de ziekte verwekkers/ pathogenen van MRSA. Bovendien leidt hij de duitse EUREGIO MRSA-net referentie laboratorium.

Wanneer wend ik mij tot Prof. Dr. Friedrich?
Als u vragen heeft van verschillende aard:

- met betrekking tot het project MRSA-net, met vragen, die niet te maken hebben met de Gezondheidsdiensten,
- met betrekken tot MRSA en multi-resistenten ziekte verwekkers/pathogenen in het algemeen,
- In grensoverschrijdende probleme met betrekking tot MRSA - b.v. patienten uit het Munsterland die behandeld willen worden in een ziekenhuis in de regio Twente, duits ziekenhuis personeel, die in de regio Twente willen werken,
- En alle andere vragen, die kunnen voorkomen (re. MRSA) dan zal hij probeeren om u in contact te bringen met degene die hier overgaat.

afbeelding-pagina-2-0-links2 1

Website: http://www.mrsa-net.org/NL/cooerdinatoren/friedrich.html
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: +31 (50) 361 3480

.